Ontdek op 28 mei live de voordelen van Yesplan!

Hoe integreer je Yesplan met andere softwaresystemen?

Yesplan is een krachtige en flexibele event planning tool. Maar het werkt nog beter wanneer je het combineert met andere software. Ticketingsystemen en financiële platformen hebben een vaste stek veroverd in de gereedschapskist van de eventplanner. Maar wanneer je deze systemen met Yesplan integreert, breng je je evenementen naar nieuwe hoogtes. Ontdek alles wat je moet weten over Yesplan en integraties.

Kan Yesplan met andere systemen integreren?

Jazeker! Dankzij onze toegankelijke API (Application Programming Interface) integreert Yesplan naadloos met andere systemen. Het API laat toe dat verschillende systemen met elkaar communiceren. Hierdoor is je data transparant en beschikbaar, waardoor je informatie schrijft en leest in een of twee richtingen. 

Heel wat ticketingsystemen hebben momenteel al een integratie met Yesplan. Een aantal zijn nog in ontwikkeling. Ben jij een software ontwikkelaar die geïnteresseerd is om Yesplan te integreren met ticketing software? Maak gebruik van ons API.

Wat zijn de voordelen van integraties?

Een van de grootste voordelen van integraties is dat je je gegevens niet langer twee of drie keer apart moet invoeren in verschillende systemen. Dankzij deze synchronisatie, worden updates in het ene systeem automatisch overgenomen door de andere(n). Dit bespaart je tijd en voorkomt dat je fouten maakt

Bijkomend geeft deze synchrone verbinding ook een gevoel van rust. Denk bijvoorbeeld aan een scenario waarin je op de valreep nog iets moet aanpassen voor een aanstaande show. Je kan in zo’n situatie gerust zijn dat één enkele update genoeg is om alles in orde te brengen

Wat zijn de meest voorkomende soorten integraties met Yesplan?

De meest voorkomende integraties zijn met ticketing- en websitesystemen

Sommige ticketingintegraties geven je de mogelijkheid om rechtstreeks evenementen te publiceren in Yesplan, en omgekeerd ook via Yesplan naar je ticketingplatform. Dat komt doordat de meeste ticketingintegraties in twee richtingen werken, waardoor je informatie naar je ticketingsysteem kan sturen. Anderzijds kan Yesplan ook ticketinformatie ophalen, zoals het aantal verkochte of voorziene tickets

Hier zijn een aantal voorbeelden van ticketingsystemen die met Yesplan integreren:

  • Ticketmatic 
  • Tixly 
  • Eventim 
  • ActiveTickets
  • Itix
  • Universe 

Door een integratie met een financieel systeem kan je financiële data doorsturen naar Yesplan, waardoor je eenvoudig budgetten overziet en facturen beheert. Genereer facturen met een enkele klik, gebaseerd op de prijzen die je in Yesplan hebt ingesteld. 

Hier zijn enkele voorbeelden van financiële integraties: 

  • AFAS Profit 
  • Cipal/Mercurius 
  • CEVI/Logins 
  • Alfa/Schaubroeck 

Daarnaast zijn er ook integraties met narrowcastingsystemen, waarmee je evenementinformatie kan doorsturen naar schermen, om bijvoorbeeld de beschikbaarheid van een vergaderzaal weer te geven. 

We hebben momenteel ook twee integraties met CMS-systemen: AFAS Profit en Themis CMS. 

Een specifieke integratie waar we nog licht op willen schijnen, is een integratie met je verwarmingssysteem. Hiermee kan je je verwarming optimaliseren en zo kosten besparen. Bijgevolg is het een uitstekende manier om je ecologische voetafdruk te verkleinen en soms zelfs een noodzaak om subsidies en ecolabels te ontvangen. 

Ontdek hoe deze Belgische organisatie kosten bespaart met zo’n koppeling. Deze integratie is momenteel niet beschikbaar bij een van onze partners, maar kan wel ontwikkeld worden met onze API. 

En hoe zit het met de Excel Add-In van Yesplan?

De Excel Add-In is een module die Yesplan zelf heeft ontwikkeld. Een absolute must als je het onderste uit de kan wilt halen van onze event planning tool. 

De Excel Add-In bouwt een brug tussen Yesplan en Excel. Bovendien is het ideaal te gebruiken in combinatie met een ticketingsysteem. Je kan namelijk verdere berekeningen doen met je ticketing data. Dankzij deze Add-In is het ook mogelijk om met je Excel vaardigheden integraties te ontwikkelen, zonder de hulp van een software ontwikkelaar.

Mis je een integratie?

Bestaat de specifieke integratie waar jij naar op zoek bent nog niet? Neem contact met ons op. We ontwikkelen voortdurend nieuwe integraties. 

Anderzijds is het ook mogelijk om met onze API je eigen integraties te ontwikkelen, of te laten ontwikkelen door derde partijen.

Vragen over integraties?

Als je een vraag hebt over een integratie, kan je ons support team contacteren (support@yesplan.be), of het support team van je ticketing of financieel systeem of de softwareontwikkelaar van de integratie. 

Ook bij andere vragen staan we met veel plezier voor je klaar om je te helpen! 

Klaar om in actie te schieten? Ontdek Yesplan

Ontdek de voordelen van krachtige en flexibele event planning software, met of zonder integraties, in onze opgenomen introductiesessie. 30 minuten en je bent verkocht!