Ontdek op 28 mei live de voordelen van Yesplan!

5 redenen waarom de Excel Add-in onmisbaar is voor jouw data

Leer de voordelen van de Yesplan Excel Add-in kennen! Hier zijn 5 manieren waarop deze krachtige aanwinst in de wereld van Yesplan jouw organisatie tijd en geld bespaart.

Gaël

Ontdek de Excel Add-in

De Excel Add-in bouwt een brug tussen Yesplan en Excel. Maar wat maakt deze connectie nu essentieel? Je kan via Excel gegevens updaten, berekeningen maken met die gegevens en ze in visueel aantrekkelijk grafieken gieten


Gaël, een van onze Customer Success Managers, vertelt je alles wat je moet weten over de Excel Add-in in deze introductievideo

1. Live connectie: bespaar tijd & voorkom fouten 

Door de add-in werk je niet langer op twee verschillende platformen met dezelfde data. Wat dan weer tijd bespaart omdat je niet constant moet switchen tussen Excel en Yesplan.

 

Verplaats gegevens automatisch met een live connectie en maak zo minder kans op fouten. 


Leg onverwachte verbanden en laat data de leidraad van je beslissingsproces zijn.

2. Laat formules los op je data 

Yesplan heeft een berg aan bruikbare informatie. Dataviews worden gebruikt om die data van Yesplan naar Excel te brengen. Daarmee creëer je tabellen met data over events, resources, contacten en meer. 


Doordat Excel een krachtige rekenmachine is, kan je de add-in ook gebruiken om berekeningen uit te voeren op je Yesplan data. Daardoor krijg je in een mum van tijd een duidelijk zicht op de financiële gezondheid van je organisatie


Met een paar eenvoudige formules kan je bijvoorbeeld het break-even punt achterhalen van een van je aankomende evenementen. 


De mogelijkheden in de add-in zijn net zo uitgebreid als de mogelijkheden in Excel. Laat je verbeelding dus de vrije loop en verras ons met je creatieve oplossingen.  


3. Bliksemsnelle visualisaties en vergelijkingen 

Heb jij ook liever een overzichtelijk grafiekje, dan een onduidelijke waslijst aan spreadsheets? 

Met de Excel Add-in is het een fluitje van een cent om diagrammen en grafieken te maken, waarmee je sneller dan ooit je data kan vergelijken. 

Krijg in een oogopslag een zicht op je volledige seizoen en sta sterker aan het roer van je financiën.

4. Laat rapporten tot leven komen 

Combineer live data, berekeningen en visualisaties om overtuigende rapporten te creëren. Informeer je collega’s beter dan ooit: want meten is weten!. 


Ter illustratie: stel dat je daadwerkelijke omzet voor een bepaald evenement lager ligt dan je voorspelde omzet. Je Marketing team kan op dat moment beslissen om toch nog die betaalde promotie op sociale media te lanceren en zo de ticketverkoop op te krikken. 

5. Klaar voor gebruik in minder dan een uur 

Wil je aan de slag met de Excel Add-in? In nog geen uur tijd hebben we het voor je klaargezet. Ons Customer Success Team helpt je stap-voor-stap door het proces. 


Gebruik je Yesplan al? Dan kan je de add-in aanvragen via support@yesplan.be.

Zegt Yesplan je wel wat?

Yesplan is krachtige event planning software die het dagelijkse leven van heel wat mensen werkzaam in de eventsector een pak eenvoudiger maakt.