Met dataviews kan je in Yesplan tabellen maken met gegevens van evenementen, resources, contacten enz. Ze kunnen echter nog zoveel meer, want wist je dat je dataviews kan gebruiken als takenlijstjes? We inspireren je dan ook graag met enkele voorbeelden van hoe je dataviews kan inzetten om je werk te overzien!
Als Technisch Directeur is het belangrijk dat je van bezoekende artiesten de technische fiches ontvangt met daarin wat ze nodig hebben en het materiaal dat ze zelf zullen meebrengen. Maar hoe kan je nu zeker weten dat elk bevestigd evenement zo’n technische fiche bevat? Dat kan je in Yesplan controleren door eenvoudigweg de onderstaande stappen te volgen!
Als de Technisch Directeur een lege dataview ziet, weet hij/zij/x dus zeker dat elk evenement een technische fiche bevat!
Wie contacteer je als er een probleem is bij de organisatie van een evenement? Je kan dan bijvoorbeeld in Yesplan voor elk evenement een interne medewerker aanduiden die de verantwoordelijkheid opneemt. Hoe kan jij zeker zijn dat ieder evenement zo'n interne verantwoordelijke heeft? Met dataviews!
Is de dataview leeg? Dan bevatten al de evenementen in de gekozen periode een interne verantwoordelijke.
Bij de organisatie van een evenement zijn niet alle details meteen duidelijk. Je weet bijvoorbeeld al dat je een microfoon nodig hebt, maar welk type? In Yesplan kan je daarom een plaatshouder “Microfoon” boeken en die later inwisselen met een specifieke resource, bijvoorbeeld de “Sennheiser e 935”. Evenementen met plaatshouders staan in de kalender aangeduid met een vraagteken, maar je ziet ze soms over het hoofd. Dataviews to the rescue!
De plaatshouders zijn allemaal ingewisseld als de dataview er geen meer bevat voor de gekozen periode.
Wil je weten hoe je dataviews aanmaakt? Ga in Yesplan dan naar “Help” in het navigatiemenu en klik op de links voor de handleiding en online leren.
Vraag je persoonlijke demonstratie door een Yesplan-medewerker aan.