Ontdek op 28 mei live de voordelen van Yesplan!

Vragen & antwoorden wanneer je voor Yesplan kiest

Wanneer je event planning software kiest, wil je zeker zijn dat je voor de juiste keuze gaat. Op onze website vind je al heel wat informatie over wat Yesplan allemaal kan, maar sommige specifieke vragen blijven misschien onbeantwoord. Met deze verzameling antwoorden proberen we je van die laatste vraagtekens te verlossen.

Wat voor technische ondersteuning biedt Yesplan aan? 

Yesplan biedt een online support dienst aan. Je kan al je vragen per mail sturen naar yesplan@support.be. Je mag een antwoord verwachten tijdens reguliere werkuren (CET/CEST tijdzone). 

We bieden ook 24 op 7 technische ondersteuning aan voor noodsituaties. Dus wat er ook gebeurt, je evenementen zijn verzekerd van een goede afloop! 

Hoeveel kost Yesplan? En wat houdt een licentie precies in?

We bieden Yesplan aan onder een licentiemodel voor bedrijven. Dit betekent dat je een enkele licentie hebt voor je hele organisatie. De prijs voor een Yesplan licentie hangt af van de grootte van je organisatie. Die grootte berekenen we op basis van een aantal variabelen, zoals het jaarlijkse aantal evenementen en bezoekers

De licentie omvat technische ondersteuning, software-updates en het hosten van servers en backups. Omdat Yesplan aangeboden wordt onder een licentiemodel gericht op bedrijven, kan je zoveel gebruikers aanmaken als nodig

Moet ik Yesplan downloaden en wat zijn de systeemvereisten? 

Yesplan is software die in de cloud wordt opgeslagen. Daardoor hoef je het ook niet te downloaden, maar je moet wel aangesloten zijn op het internet. Je kan het overal en altijd gebruiken, op een desktop of een laptop, via Firefox, Chrome, Edge en Safari, op zowel Windows als Mac OS. 

De Yesplan App kan je ook gewoon gebruiken in een browser naar voorkeur via iOS en Android. 

In welke talen en regio’s is Yesplan beschikbaar? 

De systeemvelden van Yesplan zijn beschikbaar in het Engels, Frans en Nederlands

Je kan je eigen systeemvelden gebruiken in een taal naar keuze. We hebben ook templates beschikbaar in het Duits, Zweeds, Noors en Deens

Yesplan wordt momenteel gebruikt door organisaties in Europa, het VK, Noord-Amerika en zelfs Nieuw-Zeeland

Waar bevinden de servers van Yesplan zich? 

Al onze servers bevinden zich in de EU. Servers worden gehost door Combell. Combell beschikt over een ISO 27001 certificaat, dat de veiligheid van hun diensten waarborgt.

Bovendien kennen onze servers een uitstekende staat van dienst. Updates worden in fases uitgevoerd zodat klanten minimaal verhinderd worden door de impact hiervan. Updates naar volgende versies of onderhoud kunnen de servers kort onderbreken, maar we proberen dit zo uit te voeren dat er bijna geen hinder is

Hoeveel personeelsleden telt Yesplan? 

Yesplans 30 toegewijde personeelsleden staan volledig ter beschikking om je te helpen. Yesplan is hoofdzakelijk gevestigd in Gent, met andere personeelsleden verspreid over Europa en de VS. 

In 2022 werd Yesplan overgenomen door Activity Stream. In het begin van 2024 verzekerde Activity Stream een investering van 13,5 miljoen dollar, en waarborgt het op die manier de toekomstige groei en stabiliteit van Yesplan

Werkt Yesplan in overeenstemming met de GDPR-wetgeving? 

Wanneer je Yesplan gebruikt, werk je natuurlijk met contactgegevens van verschillende organisaties, leveranciers en personen. Contactinformatie wordt gezien als privé-informatie en moet dus met zorg behandeld worden. 

Daarom moet Yesplan persoonlijke data verwerken in overeenstemming met de GDPR-wetgeving. Een overeenstemming voor dataverwerking vormt daarom een vast onderdeel van onze licentie

Voor gedetailleerde informatie over hoe Yesplan met de GDPR wetgeving omgaat, kan je dit artikel lezen

Is er een gebruikershandleiding? 

Yesplan beschikt over een gedetailleerde en helder gedocumenteerde handleiding. Elk aspect van onze event planning software wordt beschreven in helder taalgebruik en is netjes geordend in hoofdstukken en onderdelen. Kan je iets niet vinden? Gebruik de zoekfunctie om de nodige informatie terug te vinden. Als je toch nog vragen hebt, kan je altijd terecht bij ons support team

Is er een trainingsplatform? 

Via ons trainingsplatform kan je leren hoe je met onze software werkt. Of je nu je kennis wilt opfrissen of je nieuwe collega’s wilt introduceren tot Yesplan, ons platform leert je de kneepjes van het vak via heldere trainingsvideo’s. 

Is Yesplan enkel bestemd voor culturele organisaties? 

Yesplan was origineel specifiek bestemd voor de culturele sector. Over de jaren hebben we echter ontdekt dat onze event planning software gebruikt kan worden door elke organisatie die evenementen organiseert, of het nu cultureel, sport of commercieel gerelateerd is. 

Onzeker of jouw organisatie geschikt is voor Yesplan? Neem contact met ons op en we zoeken het samen met je uit.

Kan Yesplan integreren met andere systemen? 

Yesplan excelleert in het integreren met andere systemen, dankzij ons robuuste API (Application Programming Interface). Het API laat toe dat verschillende systemen met elkaar communiceren. Hierdoor kan onze data nog makkelijk gebruikt en gelezen worden door andere systemen. 

Wil je meer weten over dit onderwerp? In dit artikel vind je alles terug wat je moet weten over integraties. 

Wat voor ondersteuning kan ik verwachten wanneer ik voor Yesplan kies? 

Tijdens het implementeren van Yesplan helpen we je met het opzetten van onze software voor jouw specifieke noden en wensen

Een implementatie duurt gemiddeld 1 tot 2 maanden. In dit proces helpen we je om de meest efficiënte manier te vinden om je evenementen te plannen met onze software. Voor meer informatie over het implementeren van Yesplan kan je hier terecht.

Welke andere organisaties gebruiken jullie software? 

Yesplan wordt momenteel gebruikt door meer dan 400 tevreden klanten. Ontdek wie er momenteel nog gebruikmaakt van onze software op onze referentiepagina. Wil je meer weten over deze organisaties? Ontdek hun verhalen op onze blog.

Wat is de volgende stap? 

Wil je meer weten over onze software? Neem contact met ons op voor een een-op-een demonstratie van hoe onze event planning software jouw evenementen naar een hoger niveau tilt

Duik dieper in de wereld van Yesplan

Bekijk een opname van een webinar of registreer je voor een aanstaand webinar en ontdek zo alle voordelen van onze gecentraliseerde event planning software.