Yesplan is overgenomen door Activity Stream. Ontdek meer

Tips voor de aankoop van een SaaS-oplossing

Yesplan is, zoals veel software tegenwoordig, een SaaS-software. Omdat het niet zo vanzelfsprekend is dat je weet wat dat is, leggen we het je in deze blog even uit! Bovendien geven we je ook enkele tips mee waar je best op let als je van plan bent om een SaaS-software aan te kopen. 

Wat is SaaS?

SaaS is een afkorting voor Software as a Service. Dat betekent dat een bedrijfsapplicatie via een webbrowser wordt geleverd, zodat je geen ingewikkelde installaties hoeft uit te voeren of complexe contracten hoeft af te sluiten. SaaS-software is tegenwoordig gangbaar voor zowel grotere als kleinere bedrijven. Hieronder vind je alvast enkele algemene kenmerken van SaaS terug: 

  • SaaS-abonnementsmodellen spreiden de totale eigendomskosten over de tijd. Daardoor is het systeem meestal flexibeler en betaalbaarder.
  • De softwareleveranciers hosten en onderhouden de servers, databases en de code die deel uitmaken van de applicatie. 
  • Je kan de SaaS-software op verschillende apparaten met een netwerkverbinding gebruiken.


Tips voor de aankoop van een SaaS-oplossing

Enkele SaaS softwares hebben daarnaast nog andere interessante features. Wij hebben dan ook speciaal voor jou enkele aandachtspunten opgesomd die je kunnen helpen als je van plan bent om een SaaS-oplossing te kopen:


 1. Let erop dat de software zeer veilige openbare cloudservices gebruikt, zodat de software en ook jouw gegevens veilig zijn. 
 2. Het is ook altijd interessant als jij de eigenaar van je gegevens in het cloud-gebaseerd systeem blijft. 
 3. Een groot pluspunt is dat je de interface kan configureren volgens jouw eigen voorkeuren en bepaalde velden kan toevoegen of wijzigen. 
 4. Het is ook mooi meegenomen als het systeem je de mogelijkheid geeft om je unieke werkwijze te optimaliseren en bepaalde informatie te verbergen die je niet hoeft te zien.
 5. Let er tenslotte op dat het contract je toegang geeft tot jouw gegevens als de verkoper failliet gaat. Je kan dan jouw gegevens exporteren en een back-up maken wanneer je maar wilt.

Hoe zit het met Yesplan? 

Aan welke vereisten voldoet Yesplan? Aan ze allemaal! Als je meer te weten wilt komen, kijk dan gerust eens op onze productpagina.

Eerst zien, dan geloven?

Vraag hier jouw persoonlijke online demonstratie door een Yesplan-consultant aan!