Ontdek op 30 april hoe Cultuurcentrum de Werft Yesplan gebruikt!

Een overzicht van onze 'Inspirerende reeks over foolproof planning'

Voor onze 'Inspirerende reeks over foolproof planning' hadden we het over erg veel onderwerpen, voornamelijk covid-gerelateerd. Nu de serie afgelopen is, bundelen we alle blogposts, video's, inzichten, Ebook, paneldiscussie,... Wie houdt er nu niet van een goed overzicht? Veel leesplezier!

1. Introductie door onze CEO

Allereerst vertelt Wouter Vermeylen, onze CEO, in een korte video waar de serie over gaat.

2. Mythes over venue management software

Al veel culturele organisaties maken gebruik van venue management software, maar nog niet allemaal. Omdat we vaak vooroordelen horen over deze soort software, leek het ons een goed idee om de vooroordelen te controleren en onze mening te geven. 

Denk jij dat venue management software te duur is voor jou, dat je te klein bent om het te gebruiken, dat er geen software is die echt aan je behoeften voldoet, ... ? Dan heb je het helemaal mis! 

3. Pak vijf kritieke problemen aan met Yesplan

De economische impact op onze industrie is groot. Daarom biedt Yesplan een oplossing voor vijf kritieke problemen waar je tijdens deze crisis mee te maken kreeg:

4. Neem afscheid van spreadsheets en andere ongeschikte systemen

Wij zijn ervan overtuigd dat culturele organisaties een oplossing nodig hebben die specifiek voor hun behoeften is ontworpen. Venue management en planning is geen evidente job; veel mensen maken gebruik van verschillende systemen om uiteenlopende delen van het proces te beheren. Toch zijn veel systemen niet specifiek ontworpen voor de culturele sector.

Denk aan spreadsheets, pen en papier, kalendersoftware, tools voor taakbeheer, ... Ze zijn niet de beste optie, maar worden toch vaak gebruikt voor venue management en planning. We bespreken ook de voor- en nadelen van het gebruik ervan.

5. Zeven Europese klanten delen hun persoonlijke ervaringen en uitdagingen

We vroegen enkele van onze Europese klanten naar hun ervaringen met plannen en de uitdagingen die de lockdown en zijn beperkingen met zich meebrengen. Bekijk de video van Natasha, Ibsenhuset. 

6. Ebook - Acht manieren om jouw venue management planning te verbeteren

Als jij je venue management planning wilt verbeteren, maar je weet niet echt waar je moet beginnen en welke stappen je vervolgens moet nemen, lees dan het Ebook dat we hebben geschreven!

6. Ebook - Acht manieren om jouw venue management planning te verbeteren

Als jij je venue management planning wilt verbeteren, maar je weet niet echt waar je moet beginnen en welke stappen je vervolgens moet nemen, lees dan het Ebook dat we hebben geschreven!

7. Panelgesprek over de rol van technologieleveranciers bij het heropenen en herzien van evenementenlocaties

We organiseerden een interactief panelgesprek met leiders van de technologieleveranciers van de culturele sector. We spraken over hun rol bij het heropenen en herzien van evenementenlocaties en hadden het over een reeks problemen die op dit moment van invloed zijn op culturele organisaties.

De panelleden waren: 

  • Einar Sævarsson, CEO van Activity Stream (IJsland) 
  • Rachael Easton, Director of European Business Development bij Tessitura Network (UK). 
  • Wouter Vermeylen, Managing Director van Yesplan (België) 

Eerst zien dan geloven?

Vraag je persoonlijke demonstratie door een Yesplan-medewerker aan.