Ontdek op 8 augustus hoe jij moeiteloos je zomerevenementen kan organiseren!

Stage bij Yesplan: een absolute aanrader!

232 mailtjes, 51 dagen, 32 pingpong-duels en 3 events later is het zover! Vandaag is het officieel mijn allerlaatste dag stage.
Tijd dus voor een nieuwe blogpost.  


De afgelopen 13 weken ben ik druk bezig geweest met zaken zoals het opstellen & uitsturen van mailings, de social mediaplanning, blogs & testimonials, het updaten van de website etc. 

Naast deze globale communicatie kreeg ik ook eigen projecten toegewezen.  Om hier enkele voorbeelden van te geven, heb ik het dan over de activatie van Instagram, het ontwikkelen van video testimonials en het uitwerken van KPI’s. 

Voor mij was de video testimonial de leukste opdracht. De leukste opdracht, maar vooral ook eentje waar ik veel uit leerde.

An Afternoon Seminar at the MAC

“Stage volgen bij Yesplan, dat is je voor de volle 13 weken amuseren. Amuseren, maar ook werken. Dat is bijleren aan de lopende band.”

Het voornaamste doel van dit event was het samenbrengen van mensen uit de culturele sector om hen onderling kennis te laten delen. Hiernaast waren er ook 5 gastsprekers van formaat aanwezig die iets meer kwamen vertellen over de huidige situatie en toekomstige trends van de culturele sector.
Kortom: een culturele openbaring! 

Mijn taak bestond eruit om alles op het gebied van marketing op poten te zetten. Dit gaande van het opstellen van een communicatieplan met aangepaste timings, tot het opvolgen en uitvoeren van dit plan. 

Een lange weg met vele haltes. Niet wetende waar ik initieel aan begon, werd ik voornamelijk verrast door de lange voorbereiding die hieraan voorafging. Enkele maanden voor het event startten we met het opstellen van een strategisch en operationeel plan, om dat vervolgens stap voor stap uit te voeren. Alles verliep op wieltjes. Het verliep zelf zo goed, dat we met een objectief van 20 inschrijvingen werden overdonderd door een duizelingwekkend aantal inschrijvingen. Niet minder dan 75 mensen schreven zich in voor ons event! 


Met de volgende quote in gedachten “Stilstaan is gelijk aan achteruitgaan”, zaten we geen minuut stil en troffen we al snel voorbereidingen voor het volgende event!
Hetzelfde concept, uitgevoerd op een nieuwe locatie. Want een gouden formule verander je niet, toch? Dat dachten wij ook. Lets go! 


Eind goed, al goed

Stage volgen bij Yesplan, dat is je voor de volle 13 weken amuseren. Amuseren, maar ook werken. Dat is bijleren aan de lopende band. Stage volgen bij Yesplan,
dat is helaas ook keer op keer verbaast zijn hoe jouw zwangere collega je telkens verslaat in pingpong. En uiteraard, het leren kennen van stuk voor stuk fantastische collega’s

Kortom: ik kijk terug op een fantastische ervaring in de allerleukste scale-up van Gent!  
En nu? Nu is het tijd voor de echte wereld. Ik ben er alvast klaar voor! 

Bedankt Yesplan. 


Post Scriptum: Voor alle studenten die nog op zoek zijn naar een stageplaats, zoek niet langer verder. Het is bij Yesplan dat je moet zijn!