Ontdek op 28 mei live de voordelen van Yesplan!

3 Key takeaways van mijn eerste stage ooit

Zes weken verder, dat wil zeggen dat ik al halverwege zit.  En amai, wat vliegt de tijd snel voorbij! 

“Stages.” Het blijft toch een apart gegeven. Maar hoe kijk ik er tot nu toe op terug? 

Hoewel we 'nog maar’ 6 weken ver zitten, kan ik nu al met volle overgave zeggen dat deze ervaring me serieus heeft doen groeien. Doorheen de waardevolle ervaringen en leerprocessen, slaagde ik erin een sterker persoon te worden met meer oog voor nauwkeurigheid. 

Ik ben dan ook razend enthousiast over de ondersteuning die ik hier bij Yesplan krijg! Je voelt je als stagiair serieus genomen en gewaardeerd, en dit geeft je vertrouwen een boost.

Graag neem ik jullie kort even mee naar mijn 3 takeaways.

Babysteps... 

We kunnen ons allemaal wel eens vinden in de volgende struggle: “Ik weet niet hoe ik eraan moet beginnen, dus leg ik het even opzij”. Het lijkt wel onmogelijk om die ene opdracht te volbrengen! Maar door een plan op te stellen en stap voor stap te werken, valt het eigenlijk allemaal reuze mee! #EasyPeasyLemonSquizy 

Wat ik ervan denk? Wees niet bang en waag de sprong in het onbekende. Wat heb je te verliezen? 


Keep calm and absorb as much as you can.

“Leer uit jouw fouten”. Het is oké om fouten te maken, zolang je deze geen 10 keer maakt. Absorbeer de gekregen feedback of kritiek en doe er iets mee. 

Bij Yesplan vinden ze het geen ramp dat je een fout maakt, het gaat vooral om de manier waarop je ermee omgaat. En twijfel je aan iets, vraag het gewoon!  

“You're a team, not just colleagues.”

Believe in yourself.

Je bent belangrijker dan je denkt. Vergeet niet dat jij als stagiair zaken kan verwezenlijken waar het huidige team geen tijd voor heeft. Je biedt dus wel degelijk een grote meerwaarde.  Én hiernaast kan je ook veel meer dan je denkt!  Lukt iets niet onmiddellijk? Niet mee inzitten, want het is maar door te proberen dat je vooruit geraakt.  

Blijf dus, in welke lastige situatie dan ook, geloven in jezelf. You got this!   

PS: Om nog maar eens te spreken over de verantwoordelijkheid die je hier krijgt... Gedurende mijn volledige stageperiode ben ik verantwoordelijk voor het event 'Sustainability, Accessibility & Efficiency in Arts Centres and Theatre'.  Het team werkt maanden aan een stuk toe naar dit event met als doel hier een groot succes van te maken. Maar meer daarover in mijn volgende blog. 

Stay tuned!