Ontdek op 28 mei live de voordelen van Yesplan!

Werken bij Yesplan - door de ogen van onze stagiaire Charlotte

Bij Yesplan geven we jonge talenten graag de kans om zich hier te kunnen ontplooien.  

 

Stap voor stap helpen we jonge mensen hun eerste stappen te zetten in een professionele omgeving. Tijd om u voor te stellen aan onze nieuwe stagiair, Charlotte Verstraete! 


Eerst even een woordje over jezelf? 

Mijn naam is Charlotte Verstraete, laatstejaars studente KMO-Management aan de Arteveldehogeschool Gent. In mijn vrije tijd ga ik al graag eens een toer lopen of kan je mij terugvinden op het hockeyveld van Waregem. O ja, en naast mijn liefde voor sport, ben ik ook always in voor een glas wijn gecombineerd met een ‘peper en zout chipke’ van Lays.  

Waarom wilde je graag bij Yesplan komen werken? 

Flexibele start-up-mentaliteit, meerwaarde bieden en vooral véél bijleren. Dit waren mijn 3 MUSTS! Voor mij was het vooral belangrijk terecht te komen in een bedrijf waar ik al lerende iets kon bijdragen. Ergens waar ik, bij wijze van spreken, ‘geen enveloppen’ moest plooien. Hiernaast ging mijn keuze ook uit naar een start-up/scale up. Ervan uitgaande dat ik hier meer kansen en verantwoordelijkheid zou krijgen. 

Met dit in gedachte, was ik snel overtuigd tijdens mijn sollicitatie bij Yesplan. Na een hartelijke ontvangst van Kristof, Marketing Manager, voelde ik al snel dat ‘dit bedrijf’ het ging worden. Vanaf het eerste moment voelde ik mij hier op mijn gemak. Zeker toen hij me vroeg: “En kunde gij een beetje pingpongen?”, wist ik dat er geen weg meer terug was!  

Wat was je eerste indruk toen je bij Yesplan toekwam? 

“Nood aan een halfuurtje ontspanning? Geen probleem, Work hard Play hard!”

Yesplan is gevestigd in het innoverende en karaktervolle ‘WATT the firms’ gebouw. Een echte voedingsbodem voor creatieve startups of scale-ups. Alleen maar positieve vibes hier! Die vibes passen perfect bij een jonge stagiaire, zoals mezelf, die vooruit wil en constant op zoek is naar uitdaging. 

 Vanaf de eerste week werd ik er helemaal ‘in gesmeten’. Ik kreeg eigen projecten toegewezen met bijhorende verantwoordelijkheden en daardoor nam mijn motivatie alleen maar toe! Mijn enthousiasme zorgt er vaak wel voor dat ik er direct, en ietwat onbezonnen, invlieg. Kristof is er dan gelukkig om mij structuur te bieden waar nodig. “Fantastisch dat je zo enthousiast bent, maar schrijf eerst eens een plan uit over hoe je het zou aanpakken”. 

 Naast de nodige professionaliteit, wordt hier ook voldoende aandacht besteed aan plezier. Nood aan een halfuurtje ontspanning? Geen probleem, Work hard Play hard! Over de middag zijn er altijd enkele enthousiastelingen (waaronder mezelf) die geen nee zeggen tegen een potje pingpong. Maar pas op... soms gaat het er hard aan toe!  

Heb je concrete professionele en/of persoonlijke doelen in het leven? 

Uit mijn comfortzone treden en mezelf blijven ontwikkelen, het liefst mijn hele leven lang! Dit is zeker en vast mijn grootste doel. Na mijn studies vertrek ik dan ook 2,5 maand naar Australië. Ik kijk ernaar uit mezelf en mijn limieten tegen te komen, maar ook anderen. Spannend! 

Mijn grootste doel/droom op professioneel vlak is om op termijn zelf iets te ondernemen. Met KMO-management is de basis alvast gezet. Nu is het aan mij om er 100% voor te gaan! 

Welke lessen neem je voor de rest van je leven mee? 

Na een ruim assortiment aan levenslessen zijn er me twee heel goed bijgebleven. De eerste levensles komt van mijn mama, en die heb ik vaak mogen horen: “Charlotte, altijd vriendelijk zijn tegen iedereen, ge weet nooit wie dat je nog nodig zou hebben in uw leven”. Zeer simpel, maar voor mij een gouden regel waar ik mij elke dag opnieuw voor inzet. 

Als tweede levensles streef ik ernaar om een ‘spons’ te zijn! Jaja, je hoort het goed! Luisteren, luisteren, luisteren en dan alles opnemen als een spons. Uit andermans ervaring en kennis kan je heel veel bijleren. ‘Maar tussendoor ook zelf eens een mopke maken he’.

Nog een laatste woordje... 

 So Far So Good! Ik heb alvast zin in het verdere verloop van mijn stage!