Ontdek op 28 mei live de voordelen van Yesplan!

Stage lopen bij ons - thuiswerk editie

Wij werken al langer samen met content marketing stagiairs, maar de stage van Lola was de eerste die grotendeels van thuis uit heeft plaatsgevonden. Om jullie te vertellen hoe dat verlopen is, schreef ze deze blog!

Midden september ging mijn stage bij Yesplan van start. Ik kon op dat moment, mits genoeg handontsmetting en mondmaskers in de aanslag, gewoon beginnen op kantoor. Veel collega's werkten toen nog van thuis uit, waardoor het er erg rustig was. 

Na een maand werd het afgeraden om nog op kantoor te werken. Van thuis uit dan maar! 

Omdat stage lopen vanop afstand niet zo vanzelfsprekend is, vertel ik in deze blog hoe dat er voor mij ongeveer uitzag. Lees vooral mee! 

Max en ik begonnen op dezelfde dag te werken voor Yesplan!

Hoe verloopt een dag?

Bij Yesplan krijg je veel vrijheid en vertrouwen. Je belandt op een werkvloer waar er weinig beperkende regels zijn. Een werkdag kan je eigenlijk indelen naar hoe dat voor jou het beste uitkomt. 

Zo kies je in bepaalde mate zelf je uren. Ben je een ochtendmens? Goed, laat je gaan! Zijn de vroege uurtjes niet voor jou weggelegd? Ook goed! 

Ik persoonlijk kies meestal voor 8:00. Dan is het nog licht buiten wanneer ik stop. Op deze manier kies ik zelf de beste 'home office'-omstandigheden.

Doorheen de dag houd je tussen het werken door stand-up calls en een keer per week is er een digitale teammeeting.

To do's

Ondanks de corona crisis en het van thuis uit werken, is aan het takenpakket van de Content Marketeer niet veel veranderd. Hoewel er geen offline evenementen meer georganiseerd kunnen worden, focussen we des te meer op de online evenementen. De rest van de taken bleven voor het grootste deel hetzelfde. Lees ze in de vacature

Begeleiding

Van in het begin werd ik aangemoedigd om zelfstandig te werken en op mijn eigen tempo werd ik meer en meer losgelaten. De dagelijkse calls zorgen voor een goede leidraad doorheen mijn stage. Zo evolueerden de calls meer van uitleggen naar overleggen en prioriteiten opstellen. De begeleiding vanop afstand werkt prima en ziet er zo uit:

  • Je ontvangt in het begin een handleiding. Hierin staan de belangrijkste zaken grondig uitgelegd.
  • Om Yesplan beter te leren kennen, zijn er video's ontworpen waarmee je kennismaakt met de software.
  • Al doende leer je. Bovenstaande zaken hielpen mij in elk geval een goed eind op weg.
  • Je kan elke collega berichtjes sturen met vragen. Volstaat een bericht niet? Bel ze! En ook: lang leve schermen delen.
  • Online meetings voor dagelijkse stand-ups.
  • Een online takenbord waar je to-do's en projecten gemakkelijk visualiseert, opsplitst, rangschikt qua prioriteit, ... 
  • Een heel toegankelijke werkvloer waar je gewoon jezelf kan zijn.

Van thuis uit werken zag er voor mij soms zo uit!

Mijn ervaring

Voor ik aan deze stage begon, wist ik niet dat er een tweede lockdown zou komen. Ik had het geluk nog enkele weken naar kantoor te mogen komen om mij op deze manier toch alvast wat in te kunnen werken en mijn dichte collega (begeleider) Kristof in het echt te leren kennen. 

Ook vanop afstand voel ik mij gesterkt door een goede basis aan begeleiding en ondersteuning. Ik mocht meewerken aan belangrijke projecten en binnenin die projecten ook een grote verantwoordelijkheid gekregen. Er is ruimte om fouten te maken en hieruit te leren, om te groeien en open te bloeien. 

Het bedrijf en de omgang met elkaar heb ik als volgt ervaren: iedereen wordt gelijkwaarheid behandeld en benaderd, je kan jezelf zijn, jouw mening is belangrijk, hoe jij je voelt binnen het bedrijf is belangrijk, je wordt gehoord en in het algemeen heerst er gewoon een eerlijke en open werksfeer

Ik voelde mij geen stagiair, maar echt onderdeel van het team! Dat is erg waardevol. 


Heb je na het lezen van deze blogpost het gevoel dat deze vacature wel eens voor jou zou kunnen zijn? Stuur dan een mailtje naar kristof@yesplan.be. Ik kan het je alleen maar aanraden!