Ontdek op 28 mei live de voordelen van Yesplan!

Nieuwjaarsvoornemens of gewoon Betere Werkwijzen?

Hier zijn enkele tips die we jou graag meegeven voor 2019 (en later)

2019

We zijn vaak geneigd om rond deze tijd van het jaar voornemens te maken: “minder werken, meer verdienen” en “gezonder eten” zijn daar voorbeelden van.

Anderzijds wordt er ook steeds vaker gesuggereerd dat we niet moeten wachten op een nieuw jaar om dingen beter te willen doen. Als het probleem het oplossen waard is, waarom dan wachten?

We moeten hen gelijk geven. Zo was het bijvoorbeeld op een koude oktoberochtend dat een van onze werknemers abrupt besliste om te stoppen met roken. Vijftien maanden later is hij nog steeds goed bezig! Het gaat erom je te focussen op de uitkomst die je wilt zien.Wil dat dan zeggen dat we deze fantastische kans om zowel onszelf als onze organisatie uit te dagen en te verbeteren moeten laten voorbijgaan? Natuurlijk niet. Elke organisatie heeft zijn eigen uitdagingen en die kunnen flink verschillen van elkaar. Zullen we in plaats van voornemens te maken, onze manier van werken proberen te verbeteren?  

1. Begin eraan

Er wordt steeds gezegd dat de laatste loodjes het zwaarste wegen. Laat ons eerlijk zijn, dat klopt in vele gevallen, maar laten we niet vergeten dat projecten in de eerste plaats opgestart moeten worden.

 Probeer in 2019 meer projecten op te starten. Je weet nooit dat jouw nieuwe project datgene blijkt te zijn dat een echte meerwaarde is voor jouw organisatie.  

2. Verken mogelijkheden

Deze is misschien wel onze favoriet, het is niet moeilijk en zelfs een beetje leuk. Eigenlijk vindt deze plaats voor “begin eraan”, maar hij is minstens even belangrijk.

Neem wat tijd om rond te surfen, onderzoek uit te voeren en je collega’s, zowel binnen je eigen organisatie als daarbuiten vragen te stellen zoals “welk programma gebruik jij om…” of “hoe slaag jij erin om…”

Wij ontdekken wekelijks nieuwe manieren om te werken, nieuwe oplossingen en nieuwe mogelijkheden zodat ons bedrijf kan blijven groeien, wat houdt jou nog tegen? 

3. Oog voor detail

Tijd voor nog een anekdote. Een van onze werknemers was onlangs enkele facturen aan het voorbereiden voor een klant. Op zich geen moeilijke taak, was het niet dat hij twee elementen vergat te factureren en zich vergiste van aantal bij een derde. Het nettoresultaat? Bijna €1000 verlies.

Die werknemer doet er nu alles aan om te voorkomen dat hij ooit nog een cent verlies doet door onoplettendheid. Oplettendheid en oog voor detail zijn heel belangrijk, het is soms beter om wat meer tijd in een bepaalde to do te steken dan hem half af te werken. 

4. Werk het af

Een raad die we ongetwijfeld meenemen uit 2018. We zijn er zeker van dat de meesten onder jullie meer projecten willen afwerken in 2019. Natuurlijk is het ook belangrijk om na het afwerken van een project eens terug te blikken.

Stel jezelf de vraag: “is dit project alles wat we ermee wilden bereiken?” Als dat niet het geval is, wees dan niet bang om het project opnieuw aan te pakken tot het echt volledig afgewerkt is.

Je voelt je achteraf ongetwijfeld veel beter.  

5. Je kunt het, ga ervoor

Hoe je het nieuwe jaar ook doorbrengt, wij zijn er zeker van dat je meer zult willen bereiken.

Probeer elke dag één taak(je) aan je to-dolijst toe te voegen. Wij hebben dat al elke dag gedaan dit jaar. Het is een praktische manier om net dat beetje meer gedaan te krijgen, vaak zonder dat je het echt doorhebt. Om helemaal eerlijk te zijn, vandaag was deze blog het extraatje van de dag.

 Wat het nieuwe jaar je ook brengen mag, we hopen dat het voorspoedig mag zijn, zowel voor jou als je organisatie.